SZERETNÉ BETÖLTENI EURÓPA EGYIK LEGFONTOSABB MUNKAKÖRÉT?

SZERETNÉ BETÖLTENI EURÓPA EGYIK LEGFONTOSABB MUNKAKÖRÉT?

A Scania szerelői gondoskodnak róla, hogy a gyógyszerek odaérjenek a kórházakba, a tüzeket eloltsák, a busza időben megérkezzen, az étel eljusson az éttermekbe és a csatornahálózat is működjön. Társadalmunk élete megállna szállítás és teherautók nélkül. Folyamatos nyitott pozíciókkal várjuk Önt. Csatlakozik hozzánk?

Ma már szinte minden Scania jármű digitális hálózatra van kapcsolva. Ez azt jelenti, hogy Ön és a kollégái a műhelyben nyomon követhetik a járművek állapotát és jelezhetik, ha be kell őket hozni a szervizbe, hogy elvégezhessék a szükséges műveletet. Se többet, se kevesebbet. A szerelők feladatköre folyamatosan változik. Manapság egyetlen teherautóhoz csaknem 50 számítógép tartozik, amelyek szuper gyorsan cserélnek információt egymással, a járművezetővel, a fuvarozó vállalattal és a műhellyel. A számítógép ma már alapvető munkaeszköz a szerviztechnikusok számára. Meggyorsítja a hibakeresést, továbbá a sebességváltó és más funkciók beállításai is azon keresztül végezhetők, hogy a teherautó pontosan megfeleljen az ügyfél igényeinek.

Érdeklődési kör megadásaÜresedések

A LEGFONTOSABB FELADAT A VILÁGON?

Az elmúlt években egyetlen teherautó sem nyert annyi díjat, mint a Scania új generációja. A legjobb teljesítmény, a legkényelmesebb fülkék, a legalacsonyabb üzemanyag-fogyasztás. Rengeteg oka van annak, hogy miért a Scania gyártja a világ legjobb teherautóit.

A legjobb járművekhez pedig a legjobb szerviztechnikusok dukálnak, hogy a fuvarozó és buszvállalatok járművei zökkenőmentesen róhassák az utakat. A Scaniánál sok a betöltetlen állás. A járművek szervizelése a jövő munkája.

ISMERJE MEG SZERELŐINKET!

Ismerje meg néhány vezető szerelőnket és olvasson izgalmas, változatos és jövőorientált munkájukról!


Emelie

Emil Engström

Autószerelő


Viktor

Victor Thorsell

Autószerelő

Autószerelők nélkül nem lenne közúti szállítás, vagyis a gyógyszerek nem jutnának el a kórházakba, az élelmiszerek a boltokba, és a tisztaság is el lenne hanyagolva. Victor Thorsell több mint tíz éve dolgozik a Scaniánál, többek között ügyeletes szerelőként.

A legjobb dolog a munkámban, hogy remek emberekkel vagyok együtt. Jó csapat vagyunk, jól tudunk együtt dolgozni.

A szervizjárművet is Ön vezeti. Ez mit jelent?

Ha egy fuvarozónak segítségre van szüksége, odamegyek és segítek. Ügyeletesként helyszínre kijárni teljesen más természetű kihívás. Egyedül kell megoldanom a problémákat. Az ügyfelek sokszor rendkívül hálásak. A környezet és a munka is változatos, és remek extra bevételi forrás.

Mi a legnagyobb változás a szerviztechnikusi munkában azóta, amióta elkezdte?

A számítógép fontos része a munkámnak, mely az utóbbi években egyre inkább digitalizálódik. Ez meggyorsítja a hibakeresést. A számítógép azonban nemcsak hibakeresésre használható. A sebességváltó és más paraméterek beállításait is azon keresztül végezzük el, hogy a teherautó még inkább megfeleljen az ügyfelek igényeinek.

Mi az előnye annak, hogy megnőtt a számítógép mint eszköz fontossága?

Sokszor rá se kell néznem a járműre, hogy azonosítsam a hibát. Ha rácsatlakozom a Scania Flotta Menedzsment szolgáltatáson keresztül, távolról kiolvashatom, így például kiderül, hogy miért világít egy figyelmeztető lámpa. Az ügyfélnek sokszor be sem kell jönnie a szervizbe.

Ön szerint mi kell ahhoz, hogy valaki jó szerviztechnikus legyen?

Érdeklődjön a gépek és a technológia iránt! Legyen kíváncsi, olyan, aki mindig ki akarja deríteni, hogyan működnek a dolgok!